Σελίδες

Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2011

Σαρανταπεντάρκα - Μερος Α

Δαμέ εν ένας ωραίος DJ. Παίζει μόνον με σαρανταπεντάρκα.

Εν ο Mark the 45 King που έσιει που την δεκαετία του 80 που φκάλλει τραούθκια. Εν έτσι που άρκεψεν η χιπ-χοπ, με DJ να παίζουν διπλά αντίτυπα του ίδιου δίσκου τζαι να κάμνουν φάνκι λούπες τζείνην την ώρα, manual, πριν τα κομπιούτερ τζαι τα σάμπλερ. Έννεν τζαι εύκολο πας σε τούτα τα πικ-απ, εν belt drive για όσους καταλάβουν δηλαδή κουμαντάρουνται πιο δύσκολα τζαι θέλουν πολλά απαλό σιέρι.

Τα σαρανταπεντάρκα εν singles, δίσκοι που έχουν μόνον 2 τραούθκια πάνω, έναν που την μιαν τζαι έναν που την άλλη. Που εδούλευκα στο δισκάδικο στην Βοστώνη είσιεν στίβες ολόκληρες με σαρανταπεντάρκα τζαι πηαίνναν 25 σεντ το έναν ή 5 για 1 δολλάριο. Είσιεν τζαι κάποια άλλα που ήταν πιο ακριβά (κατακρίβεια ο μάστρος μου μιαν φορά επούλησεν το Baby Don't you Cry των Third Guitar για $500 ενώ μπορεί να το ακούσεις μούχτι που το youtube). Αλλα τον τζαιρόν που εφκαίνναν τα σαρανταπεντάρκα ήταν πιο φτηνά που τα LP (Long Play) τζαι για τον κόσμο που τα αγόραζεν τζαι για τζείνους που τα τυπώνναν. Πολλή φανκ μουσική εν πας σε 45άρκα ειδικά πιο άγνωστα συγκροτήματα που εν εκυκλοφορήσαν ποττέ άλπουμ σωστό. Τζαι άλλος λόγος εν επειδή πολλής κόσμος που τα αγόραζεν ήταν εργατικής τάξης τζαι εν εβάσταν για να τσοντάρει πας σε LP.

Επίσης τα σαρανταπεντάρκα εμπαίνναν μες στα jukebox.

Τωρά που εξανάννοιξα το μπλογκ στην πρώτη ανάρτηση έβαλα θκυο κομμάθκια δεκάλεπτα. Τα σαρανταπεντάρκα όμως ήταν άλλη φάση, ήταν περιορισμένα στον χρόνον που είχαν πάνω τζαι πάσιν για θκυόμιση λεπτά, τρία, τρία τζαι κάτι... Πολλές φορές κάμνουν φεϊντ-άουτ στο τέλος οϊ επειδή ετέλειωσεν το συγκρότημαν να παίζει αλλά επειδή εν χωρεί άλλην μουσική ο δίσκος. (Οϊ όπως τωρά που πας σε έναν DVD μπορείς να γράψεις πάνω που 1000 τραούθκια.)

Έσιει φιλμάκια στο youtube που εν ηχογραφημενα που 45αρι τζαι θωρείς το να γυρίζει τζαι την βελόνα να προχωρά.



Οι meters εν που τα αγαπημένα μου συγκροτήματα φανκ, έχουν κάτι το πολλά ξεχωριστόν άμαν παίζουν.

Άλλο κομμάτι που εν λλίο πιο άγνωστο (έπαιξα το στην Σβούρα)



(Τούτην την κομματάρα έμαθεν μου την ο Κύριος Γάμμα, ρεσπέχτ)

Άλλα κομμάθκια επειδή ήταν μεγάλα εγράφαν το μισό που την μια τζαι το υπόλοιπο που την άλλη, τζαι γράφαν πας τον δίσκο Part 1 & Part 2.




Εν του Eddie bo.

Συνεχίζεται.

1 σχόλιο:

funkadelic είπε...

respect re file...vale tzialla arthra etsi...