Σελίδες

Κυριακή, Απριλίου 29, 2012

Συνένετυξη του Δαίδαλου-1 (Javone)

Φρέσκα πράματα, σήμερα στο μπλογκ έχουμε συνέντευξη που μου έδωκεν ο Δαίδαλος-1 μέσω internet - πολλήν respect σε ένα που τους πιο ψαγμένους τζαι δουλευταράδες χιπχοπάδες στην Κύπρο. ΥΓ επειδή ξέρω ότι θκιεβάζει το μπλογκ αν έσιει κανένας άλλος ερωτήσεις ή σχόλια γράψετε που κάτω άφοβα.






Τον τελευταίο καιρό έκαμες ινστρουμένταλς για MCs σε Κύπρο αλλά και σε Ελλάδα, μπορείς να μου πεις με ποιούς εσυνεργάστηκες ως τωρά;
Ε... ναι , σε κυπριακό επίπεδο
Ετοιμάζουμε αυτό τον τζαιρό με τον Mazout τον προσωπικό του δίσκο που θα ονομάζεται "Εν τουτω Νιγκα".
Έκαμα ενα Beat για τον Γιάννο Wu που δεν ξερω αν θα χρησιμοποιηθεί πουθενά τζαί ενα Remix που έκαμα παλιότερα για τους FTW.
Απο κεί και πέρα λλία τα πράματα στην Κύπρο οπως τα ξερεις τζαι εσυ Μάγε.

Στην Ελλάδα λόγω των σπουδων μου έτυχε να είμαι στο Ηράκλειο της Κρήτης τζαί εγνώρισα εκεί κάτι παιδκιά που μόλις εξεκίνησαν το project τους τον Βρώμικο Νοτο, άραζα μαζί τους τζαι έκαμα αρκετά beats τότε για αυτούς,
Εντελώς τυχαία έβαλε μου να ακούσω ενας παρέας τζίντο τζαίρο τον Sadoma(Ypokoultoura,RNS,2ΚΓ) έκαμεν μου μεγάλη εντύπωση έτσι μια μέρα επικοινώνησα μαζί του εμιλήσαμεν τζε έστειλα του μερικά beats,
αρέσαν του αλλόπως γιατί μετά απο λλίον τζαιρό εφκήκεν ο solo δίσκος του ¨φθαρμένοι κώδικες" στον οποίο πας τα μισά ινστρουμένταλς εν δικά μου.

Sadomas - Ετοιμοπόλεμος (παραγωγή Daidalosone)

Τωρά ετοιμάζουμε ενα τζαινούρκο project που κάμνω beats μέσα,
λέγεται 2ΚΓ(Διπλή κόκκινη γραμμή) τζαί είναι δίδυμο απο MCs Sadomas τζαί ΔΠΘ των Ψυχόδράμα.

2ΚΓ - Κάπου στην Έρημο, παραγωγή Daidalosone

'Aλλα διάφορα projects που έγραψαν πάστα beats μου Marco Bartollli, Kappa Raw,Διχασμένο, Mani (από Bong Da City), Εμες, τζαι άλλους.

Επίσης κυκλοφορούν 2 συλλογές με ισντρουμένταλς σου. Θέλεις να μιλήσεις λλίο για τούτα & για το επόμενο που εν να φκει σύντομα;

Ναι, με τον τζαιρό τα beats εγίναση αρκετά, τζαί αφού άκουσα τα πάμπολλες φορές είπα να τα σουλουπώσω λλίο τζαί να τα φκάλω τζαι γιώ πάστο ίντερνετ δωρέαν, να τα ακούσει όπκιος θέλει δηλαδή, εκυκλοφόρησα τα κάτω που ενα φιλελέυθερο Net Label την Dusted Wax Kingdom.
Οι συλλογές μου ονομάζονται OneManArmy Vol.1 με 31 τράκς μέσα τζαι Vol.2 με 25 τράκς αντίστοιχα.

[Παρένθεση - 
1. Η σελίδα της Dusted Wax
2. Ολόκληρο το OneManArmy Vol.1 για Download

3. Ολόκληρο το OneManArmy Vol.2 για Download]


Η τίτλος εφκήκεν έτσι επειδή το υλικό ηταν αρκετό τζαί επειδή είμουν πάντα μόνος μου σε οτι έκαμνα εν τζαί είχα την υποστήριξη κανενιού,
οπότε μου φάνηκε λογικό το όνομα.
Παρεπιμπτόντως εν έσιει καμία σχέση ο τίτλος με τον Binary star για όσους ακούνε χιπχοπ.
Daidalosone - Yamato (που το One Man Army Vol 2)

Στο πρώτο Volume επειραματίστηκα αρκετά τζαί επηρεάστηκα αρκετά απο διάφορα άτομα μιάς τζαί ήταν που τα πρώτα μου beats που έφκαλα τζε νομίζω εν έπρεπε να το φκάλω τελικά παραέξω τώρα που το σκέφτομαι. xaxa [:D]
Με το δέυτερο Volume προσπάθησα να κρατήσω μια συνοχή στα κομμάθκια τζαί ένα συγκεκριμένο στύλ (92-97) που μου αρέσκει να ακούω πάστα beats,
παρέα με διάφορες κουβέντες που έκοψα απο παλιές Graffiti και μη ταινιές που μου άρεσαν για να έσιει τζαί λλίο λόγο μέσα να μην είναι τόσο μονότονο.

Με το επόμενο Volume μέχρι τώρα τα κομμάθκια είναι πιο προσωπικά για μένα, νομίζω εν καλλύτερα δουλεμένα τζαί πιο μελωδικά σε σχέση με το προηγούμενο αλλά πάλε βασισμένα πάνω σε Boom Bap πατήματα, εσίει μερικά beats που είναι πιο Down Tempo/ Triphop πατήματα.
Ο δίσκος εν στα τελικά του στάδια θέλει ακόμα λίγη δουλειά κάποιες αλλαγές στα κομμάτια το mastering και την τελική επιλογή το τι θα μπεί μέσα στο τέλος.
Ελπίζω οτι θα είναι έτοιμος σύντομα τζαί θα προσπαθήσω αυτή την φορά αν μπορώ οικονομικά να κοψω τον δίσκο σε μερικά κομμάτια.

Για τους κυπραίους ξέρω αφού γνωριζούμαστεν σχεδόν ούλλοι μεταξύ μας πολλά χρόνια. Με τους έλλαδίτες MC που εσυνεργαστηκες τελευταία όμως, εγνωριστήκατε που κοντά ή γίνεται που το ίντερνετ η συνεργασία; Γενικά πως βλέπεις την χιπ-χοπ φάση στην Ελλάδα;
Εχτός που τα παιθκιά του Βρώμικου Νότου τζαί μερικά άλλα άτομα που γνώριζα απο κοντά, με τους πιο πολλούς απέχτησα επαφή ειτε μέσω ιντερνετ είτε μέσω κοινών φίλων που λογοδότησαν για μένα.
Τζαι ευτυχως σήμερα έχουμε τόσους πολλούς τρόπους επαφής, μπορείς να κάμεις σχεδόν τα πάντα από πλευράς μουσικής συνεργασίας μόνον λλίη υπομονή να σιείς να πετύχεις τα σωστά άτομα.

Στην Ελλάδα νομίζω εχουν εξελιχτεί αρκετά πλέον τζαί που πλευράς Ράπ αλλά ακόμα πιο πολύ στο θέμα της παραγωγής. Εννοώ εν μεγάλη διαφορά πλέον αν ακούσεις πχ ένα δίσκο των TXC τζαί μετά ενα δίσκο καινούργιο.
Τζίνο που έν μου άρεσε είναι οτι η καινούργια γενιά μεγαλώνει μαθαίνοντας πρώτα τα ελληνικά hiphop σχήματα τζαί μετά ανακαλύπτει το αμερικάνικο η έστω κάποιο ευρωπαικό είδος τζαί στο μέλλον αν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το θέμα προσπαθεί να μιμιθεί τον αγαπημένο του έλληνα mc που δεν λέω οτι ειναι κακό αλλά αν ο αγαπημένος σου mc επηρεάστηκε απο κάποιον αμερικάνο τότε κάτα πάσα πιθανότητα ο νέος θα βγάλει κάτι πολύ πιο κατώτερου επιπέδου.


Πελλέ αν ένει ξαναεπιστρέφουμε σε λλίο στο θέμαν των παραγωγών (κάτι που αλόπως ενδιαφέρει πιο εξειδικευμένο κόσμο) ... έθελα όμως πρώτα να σε ρωτήσω για την σχέση σου με το χιπ-χοπ πιο γεννικά. Αθθυμούμαι που σε εγνώρισα στο Ζήνα (πρέπει νάσιει καμιάν 10αρκά χρόνια τωρά;) έκαμνες γκραφίτι τζαι έιχατε τζαι crew με τον αρφό σου. Που πότε άρκεψες να κάμνεις γκραφίτι τζαι να ασχολείσαι με χιπ-χοπ γεννικά; Τζαι ποιά εν η σχέση για σένα του γκραφίτι με την μουσική που κάμνεις τωρά;

Άνετα τα 10 χρόνια εν μέσα ρε μάγε!
Με το χιπ-χοπ γενικά πρώτα άρκεψα σαν graffiti writer, αν αθυμούμαι καλά πρέπει να είμουν τότε πρώτη γυμνασίου είσιεν έρτει ενας ξάερφος μου για να πάει τεχνική τζαί έδειξεν μας για το graffiti τι είναι τούντο πράμα, νομίζω αν μεν ηταν τζίνος εν θα άρκεφκεν ποττέ τουντο πράμα για μένα μπορεί να μουν τζαι γιώ κοπελλούι του zoo τζαι των σφηνακίων. [:D]
Τέλος παντων έδειξε μας κάτι πελλό γράμματα, τι εστή χιπ-χοπ στο περίπου όσα ήξερεν τζαί γουστάραμεν άσχημα,

Τζίντον τζαιρό ακόμα είμασταν με 56kbps μόντεμ τζαί εν είχαν πολλοί ίντερνετ, περιοδικά σχεδόν τίποτε, έτσι αρκέψαμε να κάμνουμε λλία κομμάθκια εγιώ τζε ο αρφός μου όπως νομίζαμε δηλαδή στο περίπου πως είναι το graffiti, μες στο δημοτικο του Άη Αντώνη τζαι στην παλιά πόλη.
Με τον τζαιρό ήβραμε πιο πολλές πληροφορίες για το graffiti εξεκινήσαμεν τζαι το crew μας εγιώ με τον αρφό μου είμασταν 7-8 πλάσματα οργανωμένα τους SBR (Street Brothers Raza) μόνο που το όνομα καταλάβεται είμασταν ρόκολοι! Είχαμεν δεί τότε το Style Wars τζαί πολλίν Vatos Locos χααχχα!

old school bombing - SBR
Ακόμα τότε εν είχαμε ουτε βαλβίδες ουτε spray της προκοπής,
οτι εβρήσκαμεν που τους πογιατζίδες κάτι minos, color works, saratoga, motip, levis για τους παλιους να θυμουνται!
Σε μιαν φάση εμάθαμεν μέστο σχολείο οτι έσιει τζαί άλλους που ασχολούνταν με το είδος οταν επίαμεν στο Ζήνα.
Πρέπει να μάσταν τελικά η τελευταία γενιά του Ζήνα γιατί μετά που μας εν εξαναπάτησεν κανείς, ούλλοι έρκουνταν εκεί για άραγμα τζαι να παίξουν στο Picadilly καμιάν μηχανούα.
Ηταν βάσικα τζαι ενας ωραίος τρόπος να κράταμε επαφή μεταξύ μας, να μαθαίνεις τι καινούργιο παιζει και ποιός έκαμεν τι!
Αθυμουμαι που επίεν ο Χτήστις σε μιαν νύχτα εμπογιάσεν μαύρο ούλλο το Ζήνα ε τζαί μετά που λλίες μέρες επίαμεν τζαί καναμε εμείς μερικά κομματιά απο πάνω χαχαχ.
Γενικά εισιέν πολλίν πανικό τζίνα τα χρόνια!

Η σχέση της μουσικής με το graffiti για μένα εν πάστην ίδια γραμμή, πρέπει συνεχώς να εξελλίσεσαι πάντα να βλέπεις εναν βήμαν πάρακατω το πως θές να φκεί το style σου, ποττέ να μην επαναπάυεσαι μέχρι να φκάλει η φάτσα σου ενα μεγάλο χαμόγελλο, τζίνην την στιγμή που θα βγάλεις έναν αποτέλεσμα το οποίο δεν πίστευες ποττέ οτι θα φκάλλεις άσχετα αν στα μάθκια των αλλονών εν πατάτα. Ακριβώς! ετσι είναι και η μουσική για μένα θέλει πολλίν μεράκι,δουλειά τζαί επανάληψη.

Τούτην την στιγμή στην Κύπρο ή τουλάχιστον στην Λευκωσία ποιοί νομίζεις αξίζουν προσοχή στο γκραφίτι;
Έσιει πολλά παιθκιά που ασχολούνται σήμερα τζαι το συνεχιζουν επάξια και χαιρομαι που υπάρχει τόσο καλή πορεία,
σε σχέση με το κυπριακό ραπ.... εν σε πολύ καλύττερη μοίρα για μένα μάγε.
Πριν λιγο καιρό μάλιστα θκιό παρέες (Has & Tano) άνοιξαν το πρώτο decent graffiti shop (1312 vandal shop) μεστην πόλη.
Μόνο και μόνο αυτό μου είναι αρκετό, ενας τόπος να βρέθουνται ούλλοι τζαί να κανονίζουν φάσεις.
Βάλε τζαί τα περιοδικά,βιβλία,τα καλά σπρεϊ έκλεισεν το κουπόνι!
Ούλλοι αξιζουν προσοχής για μένα ακόμα τζαί ο μιτσής που αρκέφκει τωρά, στην τελική αυτός θα το συνεχίσει και θα το εξελίξει ακόμα παραπάνω με τον τζαιρό...
Γενικά στην Κύπρο επικρατεί το φαινόμενο κάμνω graffiti μερικά χρόνια για να δειχτώ μέστο σχολείο τζαί μετά οταν μπαίνουν στρατό, οι πιο πολλοί παραιτούν το για δικούς τους λόγους.
Μερικά άτομα τα οποία είναι της δεκαετίας μου και συνεχίζουν ακόμα, Pest, Has, Tano, Rekurs, Kxs, για τους υπόλοιπους είναι μικροί ακόμα, μόνον ο χρόνος θα δείξει.
SPG, Pest, Javone

Daidalosone - Emilian (One Man Army Vol 2)

Όσον αφορά το χιπ-χοπ που μουσική άποψη πως θωρείς την κατάσταση στην Κύπρο; Τζαι σε σχέση με παλιά;
Ε φίλε ε θα σου το κρύψω αλλά το χιπ-χοπ στην Κύπρο εν σχεδόν ανύπαρκτο πλέον, κάποτε είχαμεν τουλαϊστον 4-5 σχήματα που μπορουσε να γίνει ενα live, έστω τζε για τους λλίους ανθρώπους που ασχολούνταν τότε.
Νομίζω μετά την συναυλία στο τρένο που είχαν κανονίσει οι FTW και έγιναν καποια πράματα που εγίνηκαν συν κάποια μετέπητα συμβάντα πιο μετά, εν θα μπω καν σε λεπτομέρειες γιατί εν θέλω να σκαλίζω το παρελθόν.
Μετά που τότε πήραμε την κατρακύλα, σχεδόν όλα τα σχήματα έχουν πλέον διαλυθει και νομίζω πριν καλά καλά να αρκέψουμε σταματήσαμεν εν επρόλαβεν να μαζευτεί κόσμος να υπάρξει μια συνέχεια και αυτό φαίνεται σήμερα.
Εν έχουμεν djs να παίζουν μουσική εν πολλά σημαντικό για μένα να παίζει μουσική,
Εν εννοώ μεστο dub step/Μεταλ/Ροκ/ τζε αλλα διάφορες αλλες πίπες να σύρνεις ενα χιπ-χοπ κομμάτι αλλά ενα ολοκληρωμένο Σετ!
Το τελευταίο τέθκιο σετ που άκουσα τζε ηταν ακριβώς αυτό, ηταν που σένα που έκαμες στην Φανερωμένη στην κατάληψη τζε ελπίζω να κάμεις τζε αλλα τέθκια ειτε σε μαγαζίν είτε εξω.

Εν έχουμεν καινούργια παιθκιά που να ασχολούνται με το ραπ σοβαρά.

Ισως επειδή το ραπ εν ένα πράμαν που ε θα δείς ουτε λεφτά ουτε χαϊριν ποττέ πουτζίνο,
πρέπει να το αγαπάς πραγματικά για να το δουλέψεις.


Mazout - Άσπρο Πάτο στην Υγεια Σου (παραγωγή Daidalosone)

Τζαι επίσης για την μουσική στην Ελλάδα πως νιώθεις το κλίμα τωρά τζαι πως νομίζεις άλλαξε σε σχέση με παλιά; Πάντως έκαμε μου εντύπωση που είπες ότι επροχωρήσαν τα πράματα που τα 90ς επειδή που άποψη παραγωγών πάντα ένιωθα ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις κανένας εν είσιεν φτάσει το επίπεδο του Ηχοκράτορα στα πρώτα 2 άλπουμς των TXC
Στην ελλάδα τωρά που εν υφίσταται το lowbap τούτη η κόντρα που υπήρχε εν πκιο χαλαρά τα πράματα.
Μπορεί ακομα να μεν έσιει labels για ραπ αλλά φκάλλουν πάρα πολλοί δυνατά albums τζε γίνονται πολλά lives κάθε χρόνο τζε συνέχεια έσιει καινούργια άτομα που φκαίνουν στην επιφανειά.
Ένα άλλο πράμαν που πρόσεξα εν τα βίντεo κλίπς που φκαίνουν συνέχεια τζενούρκα τζε έγινεν πολυ πιο δύσκολο να προμοτάρεις σήμερα τον καινουργιο σου δίσκο χωρις manager χωρίς label που πισω σου έσιη πολλιν τρέξιμο.
Το αίσθημα σε σχέση με παλιά νομίζω εν το ίδιο εννοώ κάθε χρόνο φκαίνουν τουλάχιστον 4-5 albums που είναι κορυφή εν το ίδιο οπως παλιά που έφκαλλαν αβερτα τα συγκροτήματα που ηταν σε δισκογραφική που ηταν λλια τζε επερίμενες τους οπως τον πελλό.
Απλά τωρά λίοι εν μέστην δισκογραφική τζε προσωπικά προτιμώ να ακούσω εναν homemade δίσκο παρά εναν στουντιακό αλμπουμ, παρα που μιαν εταιρεία που απαίτει που τον καλλιτέχνη του να έσιη κομμάθκια για ράδιο τζε κλαμπς.
Την κουβεντα με το Ηχοκρατορα εσιεις δίκιο αντε 1-2 δισκοι απο άλλους κοντέφκουν τον.
Αυτο οφείλεται κυρίως στο οτι ο Alx έφκαλλεν hardcore ήχον καθαρά εμπνευσμένο απο παλιά αμερικάνικα χιπ-χοπ συγκροτήματα (Public Enemy, LOTU, Beastie boys κτλ)
Σήμερα οι πιο πολλοί παραγωγοί είναι εμπνευσμένοι απο 95-00 εποχές αμερική και Γαλλία που είναι υπερβολικά πολλά τα ονόματα που άφησαν το σημάδι τους.
για μένα εν πιο ανανεωμένος ο ήχος αλλα εξίσου ωραίος οπως τα παλιά του Alx.


όσο για τα δικά σου, ίντα software τζαι εξοπλισμό χρησιμοποιάς;
Εγιώ έχω ένα πολλά μινιμαλιστικό σέταπ,
απαρτίζεται απο ενα σάμπλερ Akai MPC 2500 όπου κόφκω τζε φκάλλω τα beats, έναν παλιό πικάπ, ένα υπολογιστή με το Logic για τις μίξεις τζε για πιο ακριβές κόψιμο τα samples πρίν να τα στείλω στο MPC.
Δυο καλά επαγγελματικά ηχεία, μια κάρτα ήχου για τα κοννέκσιονς με τα ηχεία τζε το σάμπλερ.
Ενα controller/keys αν χρειάζεται να γράψω αλλα όργανα τζε μερικές ηχονομονώσεις μεστο δωματιο για να καλυτερέψω τον ήχο
λίγα πράματα βασικά μιας τζε εν έχω την οικονομική ευχέρεια δουλέφκω πιο πολύ in the box με τον υπολογιστή για οποιοδήποτε processing,


Marco Bartolli - Πράξεις Υπό Επανάληψη (παραγωγή Daidalosone)

Πως νομίζεις εν καλός τρόπος για κάποιον που θέλει να αρκέψει να ασχολείται με το beatmaking να αρκέψει;
Εγιώ προσωπικά θα ελέγα αν θέλει να ξεκινήσει κάποιος θα ηταν καλύτερο να αρκέψει που την πλευρά του dj να μάθει να μετράει σωστά τα μέτρα, πως να μιξάρει τα κομμάτια με το equalizer σωστά εν πολλά σημαντικό γιατί οταν θα πάς να τσιαττίσεις θκιό samples θα μπορείς να το κάμεις πιο άνετα χωρίς να σπάζεις την κκελέ σου,Θα το έσιης ηδη στο νου σου ας πούμε πως θα ακούεται.

Πολλίν άκουσμα που παλιότερους μουσικούς δίσκους να κάθεσαι να αναρωτιέσαι γιατι εκοψεν το sample έτσι οπως το έκοψε ο παρέας που ηβρεν ετσι drums τουτος τζε πως τα επιντωσεν τοσα layers απο ήχους τζε πως μπορείς να φκάλεις κατι κοντά σε αυτο που σκέφτεσαι.

Το μέσο με το οποίο θα προσπαθησει καποιος να κάμει κάτι εν τέλια αντικειμενικό τζε εν παίζει ρόλο είτε εν software είτε εν hardware, όυλλον το θέμα τουλάχιστον για μένα είναι να βρείς ενα workflow που να σου επιτρέπει να φκάλλεις και να δοκιμάζεις τις ιδέες σου οσο πιο απλά γίνεται τζε να μεν χάνεσαι μέστα options.
Πολλή δουλειά τζε πολλή υπομονή αλλα αμα γουστάρεις θα φκεί οτι γουστάρεις!

Αρέσκουν μου πολλά τα drums σου, έχουν πολλά καλό ήχο. Πως κάμνεις τα drums πας τα τραούθκια σου;
Συνήθως ξεκινάω με τa percussions πρωτα για να πκιάσω την groova,Τα drums μου σχεδόν όλα είναι απο παλιά rock/funk/soul δίσκους τζε κόβω ειδικά απο κείνα επειδή αρέσκει μου ο τρόπος που τα ηχογραφούσαν,
αν ακούσεις ενα παλιό funk δίσκο τα drums εν πάντα ομοιόμορφα εχουν ένα αέρα μεταξύ των drums τζίνο το reverb του χώρου η ζεστασιά του βινυλιου τζε της κασσέτας, τούτα ούλλα κάμνουν την διαφορά.
Τον προγραμματισμό των ντραμς κάμνω το μέστο MPC γιατί με βολέυκει αλλά και το οτι τα output κανάλια του σαμπλερ είναι κακής ποιότητας με αποτέλεσμα να τα πομπαρίσκει με ωραίο τρόπο τα ντραμς.μεγάλο ποσοστό της δουλειάς που κάμνω στα ντραμς είναι τζε το quantization τους αλλα τουτο εν αλλη ιστορία... αυτά πάνω κάτω!


Mani - Μιλάνε Φαντάσματα (παραγωγή Daidalosone)

Τζαι πιο γεννικά χρησιμοποιάς διάφορους ήχους... θέλεις να μιλήσεις λλίο για το sampling & το ψάξιμο για ήχους?
Με το ψάξιμο ντάξει εννοείται οτι εν έσιη βινύλιο δακάτω αναγκαστικά για εννα παραγγείλεις απο εξωτερικό η οτι έβρεις σε CD η κασσέτα μορφή.
Το sampling γενικά εν μεγάλη τέχνη στο τι να κόψεις τζε κυρίως πως να το κόψεις.
Γενικά ψάχνομαι συνέχεια για καινουργια πράματα τα οποία εχουν την προοπτική να ακουστουν γιατί στην τελική αν μεν την απολαμβάνεις την μουσική ε θα κοψεις τιποτα το κόψιμο εν πάντα τελευταίο για μένα.
κακά τα ψέματα το soul τζε το funk εσαμπλαρίστηκε που τους πάντες,
ξέρει το ως και η κουτσή μαρία που λέει ο λόγος για αυτό τζε προσπαθώ να βρίσκω άλλα πράματα να κόψω.
Συνήθως ψαχνω πράματα με κάτι μέστο νου μου πχ αν μου άρεσεν ο μπασίστας η ο ντράμμερ σε ένα άλμπουμ θα ψάξω σε τι άλλο έχει συμμετάσχει τζε πάει κάπως ετσι η ιστορία που το ενα label στο άλλο βασικά.
Πολλά πράματα εχω κόψει απο παλιό κινηματογράφο ελληνικό και μη. και ειναι συνήθως καλύτερα να αποφέυγεις πολυ γνωστές ταινίες έσιη chance να το έκοψε τζε κανένας άλλος.

Ποιοι παραγωγοί σε επηρεάσαν παραπάνω; Τζαι αν θέλει κάποιος σήμερα να αρκέψει να ασχολείται με beat making ποιους νομίζεις ότι αξίζει να μελετήσει;
χμμμ...δύσκολα μου βάζεις ρε κώτσιο χααχ! νταξει εκτος που τους κλασσικούς τον Premier, Pete Eock, Qtip, Muggs, Rza, Large Pro, Marley Marl, Diamond D, Prince Paul οι οποιοι ηταν οι βάσεις για μένα απο αυτούς έμαθα τι είναι το beat....
Τα ατομα που μου έκαμαν τζε άλλη που πάνω ζημιά εν ο Dj Krush, Kno, Kev Brown, Evidence, MadLib, Kheops, Rjd2, Bonobo, εν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον ιδιαίτερα αλλα ολοι τους έχουν να δώσουν κάτι όμορφο.
Εν νομίζω να υπάρχει κάποια φόρμουλα αν σου αρέσει αυτό το πράγμα που λέγεται beat making και γενικά το ραπ με τον ενα η τον άλλο τρόπο θα ψάξεις τους παλιότερους θέλεις ε θέλεις θα σε φάει η περιέργεια να δείς τι έφτιαχναν οι παλιότεροι τζε πως τα κατάφερναν χωρις υπολογιστή τζε πελλάρες αν με το ψάξεις πως ηταν πρίν πως θα φανταστείς που μπορεί να πάει?.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολλιν ρισπεχτ στον δαιδαλο εν δυνατα τα μπιτς του!

Part of the Soul είπε...

polla wraia sinenteu3i. ekame me je a8imi8ika palies kales faseis

sbr ol skool katastaseis!!

sevasmos se daidalo