Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2012

Τρεις συνεντεύξεις σχετικά με το προηγούμενο Street Parade

1. ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑΣ 17 ΧΡΟΝΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΟΧΛΑΓΩΓΙΑ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Ε πε ήντα που έγινε τζαι συλλάβαν σε

Τζαμέ στο Starbucks μόλις είχαμε φτάσει είσιεν 3 λεπτά, πριν καν σταματήσει το άρμα, στην φάση που μάσιεται να σταματήσει, την ώρα που φτάννουμε τζαμέ, γυρίζω θωρώ ποτζεί στο πεζοδρόμιο είσιεν κάτι μπάτσους τζαι μάχουνταν με κάποιον που το street parade τζαι ήταν σε ένταση τζείνος.
Έξερες τον;
Μόνο φατσικά. Πάω τζαι γω τζαμέ να τους χωρίσω, επήα πολλά γλήορα για να τον φύω, εμάχουμουν να τον φύω αλλά τζείνος ακόμα επίμενεν, τζαι μετά ωπ μουνταρίσκουν με εμένα. Εμάχουμουν να τους φύω αλλά ότι τζαι νάκαμνα πάλε εν να με πιάνναν τέλος πάντων. Εσείραν με χαμέ. Ήταν τρεις τέσσερις που πάνω μου τζαι είχαν με χαμέ ως που σε μιαν φάση εκαταφέραν τα, εφκήκεν ο ένας πας την ράσιη μου με τα γόνατα του τζαι έβαλεν μου τες χειροπέδες, εν ανάπνεα τζιόλας τζείνην την ώρα. Τζαι πιάαν με. Εχτάρτηκα τζιόλας (δείχνει μου τα σημάθκια)
Εν που την άσφαλτο;
Μα εν αθθυμούμαι ήταν πανικός τζείνην την ώρα. Ε τέλος πάντων επήραν με μέσα. Στο μεταξύ ούλλον το κακό γιατί με επιάαν εν επειδή τζείνος ο άνθρωπος υποτίθεται ήταν «υπο σύλληψη». Αλλά εν τζαι συλλάβαν τον τελικά. Βασικά εν τζαι βρέθηκεν τζείνος ο άνθρωπος μετά για να μας πει ήντα μπου έγινε.
Μες το τμήμα ελαλούσαν μου για τα μαλλιά μου. Είπαν μου διάφορα αλλά εν τα αθθυμούμαι ούλλα. Κάτι ελάλεν ο ένας για την χώρα μου, κάτι είσιεν με την χώρα μου. Ότι ήρτα δαμέ, σεβάστου την χώρα τάχα, κάτι έτσι.
Ήβραν πάνω μου aspro clear τζαι νομίζαν ότι ήταν χάπια παράνομα. Επιάαν την ΥΚΑΝ τζαι που ήρταν τζείνοι της ΥΚΑΝ να τα δουν επεριπαίζαν τους.
Εσυλλάβαν τζαι αλλόναν, είδες την φάση εσύ;
Οϊ εν είδα την φάση.
Μετά είσαστουν μαζί;
Ναι ως που επήραν μας σε άλλα κρατητήρια. Στα κρατητήρια βασικά ήταν καλά τζαμέ. Με την έννοια ότι εν είχα κανέναν μαλάκα να αντιμετωπισω τες μαλακιες που λαλούν. Στο μεταξύ ο μπάτσος τζαμέ στα κρατητήρια λαλεί μου εν χρειάζεσαι μαξιλάρι αφού μόνο μιαν νύχτα εν να μείνεις. Τάχα για να μεν το λερώσω.
Για το parade επείραξεν σε που εσυνέχισεν; Εσύ που σε είχαν συλλάβει ήνταμπου εν να έθελες να εκάμναν οι υπόλοιποι τζείνην την ώρα;
Βασικά που την αρχή είχαμεν πληροφορίες ότι ήταν νάρτουν τζαι να συλλάβουν με το παραμικρό. Στο μεταξύ να πω τζαι τούτην την κουβέντα ότι επιάαν τηλέφωνο έσσω μου τρεις μέρες πριν το ππάρτι. Τούτη η μπάτσαινα που με έξερεν που πριν που κάτι προηγούμενα έπιαεν τηλέφωνο τάχα για να μάθει για το ππάρτι για να καθυσηχάσει τους μπάτσους επειδή ήταν κουρτισμένοι, σαν πως τζαι εν να κάμουμε πορεία. Τζαι πιάαν τηλέφωνο έσσω μου τζαι δημιούργησαν μου πρόβλημαν, εδημιούργησαν φόβο, η μάνα μου έκλαιεν θέμας, είπαν τους ότι ο γιος σας εν μες σε μιαν όμαδα τζαι τούτη η ομάδα εν να κάμει ππάρτι τζαι έχουμε εντολές να συλλάβουμε με την παραμικρή μαλακία. Αλλά ναι εδημιουργήσαν έσσω μου σοβαρό πρόβλημα. Πριν γινεί καν οτιδίποτε, χωρίς τίποτε λόγο.
Ναι για την ερώτηση που μου λάλες ήντα μπου επερίμενα που τους άλλους, που την αρχή είπαμεν ότι εν θα αφήκουμεν να συλλάβουν κανένα, δηλαδή εν θα αφήκουμε κανέναν πίσω. Τζαι η πράξη μου ήταν τούτη βασικά, για να βοηθήσω τον άλλο. Επροσπαθήσαν οι άλλοι νάρτουν να με βοηθήσουν δηλαδή όπως είπαμε, αλλά ήταν γυρώ μου οι μπάτσοι με ασπίδες τζαι εν εμπορούσαν. Τζαι οι άλλοι τρεις που πάνω μου.
Εμέναν είχαν με στόχο, ξέρω το επειδή τζαμέ που άρκεψεν το ππάρτι στο οδόφραγμα εκάμαν μου εξακρίβωση τζαι είπαν μου εσένα ξέρουμεν σε, έννεν εσύ που εδίας φυλλάδια της Σκαπούλας, τζαι άκου να δεις πε τους να μεν κάμουν οτιδίποτε, τζαι πε στους άλλους γιατί ξέρουμεν ότι «ακουν» σε εσένα οι άλλοι. Ταυτίζουν την Σκαπούλα με το street parade βασικά. Είπαν μου το πολλές φορές τζαι μετά στο τμήμα πάλε.
[Σημείωση - Η Σκαπούλα εν αντιεξουσιαστική ομάδα μαθητών η οποία εκδίδει περιοδικό, τζαι επίσης έκαμε το κάλεσμα για την πορεία τον Δεκέμβρη για τον Αλέξη κατά της οποίας εριχτήκαν πογιές πας σε τράπεζες]
Εσύ έσιεις σχέση με την Σκαπούλα;
Εγώ… οϊ ακριβώς. Αλλά συμμετέχω κάποτε στα πράματα που κάμνουν.
Μες το τμήμα είπεν μου τζείνος ο αρχηγός τους ή ήνταμπου ήταν, είπεν μου ότι εκάμναν παράπονο. Λαλεί ότι εγώ επροηδοποίησα σας, είπεν μου κάμνουν παράπονο οι τραπεζίτες τζαι η εκκλησιά ότι η αστυνομία εν κάμνει τίποτε, τζαι για τα διάφορα που εκάματε λαλεί μου. Τζαι έννεν σωστό τζαι έτσι. Δηλαδή ταυτίζουν καθαρά την πορεία της Σκαπούλας με το street parade. Την πορεία που είσιεν πογιές. Γιαυτόν που ήρταν έτσι πολλά κουρτισμένοι, επειδή εκάμαν παράπονο οι εκκλησιά τζαι τούτοι.
Πε μου για σέναν που σε επιάαν τι εν νάταν το σωστό που εν να περίμενες να εγίνετουν που τους υπόλοιπους; Ή να σε ρωτήσω τζαι άλλοσπως, αν ήσουν πόξω τζαι επιάνναν έναν παρέα σου ήντα μπου εν νάκαμνες;
Εν να επροσπάθουν να τον απελευθερώσω…
Εννοώ σου πες εσυλλάβαν τον εβάλαν του χειροπέδες τζαι εφύαν τον, οι υπόλοιποι που εν τζαμέ ήνταμπου λαλείς να εν το σωστόν να κάμουν;
Ε σίγουρα εν έπρεπεν να συνεχιστεί το ππάρτι σαν ππάρτι μετά που τζείνον που έγινεν. Εν νάταν καλλύττερα αν επηαίνναν ασπούμεν έξω που σταθμό, να συνεχιστεί σαν πορεία ασπούμε, τζαι να επαεναν εξω που καθε αστυνομικο σταθμο που ηταν κοντα στην περιοχη.
Ε έγινεν τούτον αλλά μόνο για μισήν ώρα, τζαι μόνον πόξω που έναν σταθμό. Αλλά εν τζαι ήσουν σε τζείνον το σταθμό τελικά. Έξερες το ότι εγίνετουν την ώρα που ήσουν υπο σύλληψη;
Οϊ έμαθα το μετά που με αφήκαν. Τζαι εν νομίζω να μπορούσαν να κάμουν κάτι για να με φκάλουν έξω.
Εζητήσαν το που τους μπάτσους αλλά φυσικά εν έγινεν τίποτε.
Έσιει τίποτε άλλον που θέλεις να πεις;
Απλά ότι τζείνον που κάμνουμεν θεωρούν το καταστροφή, οϊ σαν καταστροφή αλλά ότι ενοχλούμεν τον κόσμο με τούτον το ππάρτι που κάμνουμεν. Ελαλούσαν μου το θέμας. Κάμνετε φασαρίες μες τους δρόμους μπλα μπλα μπλα.
Έσιει τίποτε άλλον;
Ε βασικά για μέναν τωρά το πιο σημαντικό εν τούτον ούλλον το πρόβλημαν που εδημιουργήσαν έσσω μου. Τούτον να τονίσεις. Η σχέση μου με τον τζοίρη μου εχάλασεν τέλεια που τούτες τες ιστορίες. Δηλαδή εκάμαν τους τέλεια εναντίον μου για το ποιος είμαι τζαι τι κάμνω.

2. ΜΑΘΗΤΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΚΑΠΟΥΛΑΣ

Θέλεις να πείς τες εντυπώσεις σου για το Street Parade?
Ε ναι βασικά επήα σε ούλλα τα Street Parade ως τωρά. Ήταν κάτι πρωτοφανές στο τελευταίο, εννοώ οι μπάτσοι τζαμέ με τες ασπίδες τζαι τα γκλοπ. Γεννικά ούλλη η φάση εθυμίσαν αντίδραση προς πορεία ή τέλος πάντων προς κάποιαν κινητοποίηση που περιμένεις επεισόδια παρά έναν ππάρτι. Ε που την αρχή είχαμε σχολιάσει ότι εφαίνετουν η στάση της αστυνομίας, ήταν προκλητική τζαι ήταν πιθανόν να γίνει κάτι. Που τελικά όντως έγινε.
Σε πιο βαθμό πιστεύκεις έγινε ο συσχετισμός του Street Parade με την εκδήλωση της Σκαπούλας που έγινεν πιο παλιά;
Ε πιστεύκω ότι… ε βασικά αφού είπαν μας το τζαι οι μπάτσοι ότι εκάμαν κάποιο συσχετισμό, εντάξει μπορεί να καταλάβει κάποιος την λογική αλλά εν λάθος, εν θκυο διαφορετικά πράματα. Αλλά εντάξει όπως τα συνδυάσαν, ε ναι ήταν κάτι σαν απάντηση, να δείξουν ότι εν θα ανεχτούν πλέον έτσι πράματα.
Ε…γιατί νομίζεις ότι τα συσχετίζουν ασπούμεν;
Εντάξει, επειδή γεννικά πιστεύκω ότι αντιλαμβάννουντε την φάση της Φανερομένης, με την εβρεία έννοια, όπου γίνουνται διάφορες εκδηλώσεις που πολλές διάφορες ομάδες τζαι άτομα που την περιοχή, ως έναν ενιαίον πράμαν, εν τες ξεχωρίζουν. Είτε μια αντιεξουσιαστική ομάδα είτε έναν αννοιχτό ππάρτι ασπούμεν, τζαι ότι θέλουν ουσιαστικά να φοβίσουν τζείνους που συμμετέχουν τζαι τζείνους που πιθανόν εν να θέλαν να συμμετέχουν σε τούτα τα πράματα.
Θέλεις να πεις για το Street Parade τζαι τες συλλήψεις, τες εντυπώσεις σου για τούτον, τζαι για πως το εχειρίστηκεν το Street Parade μετά;
Ναι, βασικά, εντάξει στην αρχή έγινεν μια ανακατωσούρα, κάποιοι εβουρήσαν μπροστά, κάποιοι εβουρήσαν πίσω, κάποιοι εφωνάζαν, το Street Parade έσπασεν στην μέση, που την μια μερκά του δρόμου ήταν το άρμα τζαι που την άλλη ήταν οι συλλήψεις τζαι κόσμον να φωνάζει αφήστε τους.
Είδες τες φάσεις που τους εσυλλάβαν;
Ναι ήμουν ακριβώς μπροστά. Εντάξει εφάνηκεν ότι ούλλος ο κόσμος ήταν ανέτοιμος, που εν πολλά λογικό αφού ήταν έναν ππάρτι. Τωρά για το πώς το χειριστήκαμε… Στες συλλήψεις έγινεν το λογικό επήεν κόσμος τζαμέ τζαι ελάλεν στους μπάτσους αφήστε τα παιθκιά τζαι εν σας εκάμαν τίποτε. Οι μπάτσοι όπως εν να περίμενε κανείς εν τους άφηνναν. Τζαι μετά το Street Parade κάπως έγινε πορεία, οϊ πορεία ακριβώς αλλά διαμαρτυρία, προς τον σταθμό Λυκαβιτού, τζαι έγινε μια συνέλευση μετά που κάποιαν ώρα που πιστεύκω ήταν προβληματική. Που την έννοια ότι οι αποφάσεις που ελυφθήκαν εφαίνουνταν συλλογικές αλλά ήταν κουντημένες, ήταν κουντημένες ασπούμεν απλά για να αποφασίσουμε γλήορα τζαι να συνεχίσουμε. Που την έννοια ότι οι διοργανωτές ερωτήσαν μιαν ερώτηση, ελαμβάνναν έναν ‘ναι’ που κάποια μερίδα του κόσμου τζαι μετά εντάξει, επόμενη ερώτηση. Που εντάξει, εν να μπορούσεν να γίνει καλλύττερα τούτον. Επίσης επροβλημάτισεν με πολλά εμέναν το ότι στο όνομα του να μεν χαλάσει το ππάρτι, εφάνηκεν μου ότι πολλής κόσμος εν εφάνηκεν να δειχνει πολλήν ενδιαφέρον για τους συλληφθέντες, μπορεί ναν επειδή εν φίλοι μου τα παιθκιά τζαι εν είχα καμιά όρεξη για ππάρτι μετά, αλλά νομίζω εν νάταν πιο σωστό να το σταματούσαμεν τζείνην την ώρα τζαι να αποφασίζαμε τι εν να μπορούσαμε να κάμνουμεν ούλλοι μαζί. Επειδή τελικά τι έγινε, απλά εσυνέχισεν το ππάρτι τζαι κατάληξεν Φανερωμένη. Βέβαια εντάξει άμαν λάβουμε τζαι υπόψη ότι ήβραν πάνω τους, ξέρεις…
Στον έναν εν ήβραν όμως
Ναι, αλλά τζείνην την ώρα ακούστηκεν ότι ήβραν τζαι πας τον άλλο χάπια, αλλά τελικά εν ήταν τίποτε ήταν ασπιρίνες ήντα μπου ήταν. Ε εντάξει… τούτα βασικά για την αντίδραση.
Άρα πιστεύκεις ότι έπρεπεν να σταματήσει το Street Parade τζαι να μετατραπεί σε εκδήλωση αλληλεγγύης ασπούμεν;
Εν είμαι σίγουρος, επειδή εντάξει ο κόσμος τζαμέ μπορεί στην τελική να μεν εγουστάραν, εν Street Parade, ο κόσμος κατεβαίναι για να διασκεδάσει, εν να καταλάβαιννα αν πολλής κόσμος εν θάθελε να συμμετέχει με τούντον τρόπο, αλλά εφάνηκεν μου λλίον κάπως ασπούμεν να συνεχίσει κανονικά.
Έσιει τίποτε άλλο που θέλεις να πεις ξερω γω;
Ε εντάξει γεννικά ότι η καταστολή εν να αυξηθεί τωρά, πρέπει να δούμεν ούλλοι μαζί τι εν να κάμουμεν, τζαι να συνεχίσουμεν την δράση μας.


3. ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΜΠΡΑΧΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ STREET PARADE ΠΟΥ ΤΕΣ ΑΡΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ήσουν τζαμέ που εγίναν οι συλλήψεις;
Οϊ. Την ώρα που επήα εγώ ήταν ούλλον σταματημένο. Εβάωσεν τζαι η μουσική τζαι ούλλα.
Τζαι γω το ίδιο
Εν ηξέρω ήντα μπου έγινε ακριβώς ή τι εκάμαν πιο πριν.
Που τζείνα που μου λάλες τζείνην την νύχτα όμως σαν να ήσουν ενευριασμένος με τους μιτσιούς;
Ε ναι αλλά γενικώς εν τζαι μπορείς να πεις κάτι για ούλλους, έν τζ’έν ούλλοι το ίδιον πράμαν ξερω γω. Απλώς η συγκεκριμένη κατάσταση ασπούμεν – είτε μιτσιοί είτε μεγάλοι ένει για να είμαστεν εξηγημένοι – το πρόβλημαν μας εν η προκατάληψη που μας δέρνει πλέον. Δηλαδή η καταστολή τζαι ου το καθεξής ασπούμεν, τούτα ξέρουμεν τα, εν δεδομένα. Εγινήκασιν τζαι πιο μεγάλα πράματα όπως τους φοιτητές που τους εδέραν τζαι αθωωθήκαν κτλ, πόσον μάλλον άμαν είμαστεν τόσον προκαταλειμένοι την καταστολή στο street parade τωρά, που το street parade έννεν ούτε πορεία ούτε φκαίννουμε έξω μες στους δρόμους για να κάμουμεν μπάχαλλα, αλλά με το street parade φκαίννουμε στον δρόμο τζαι κερτίζουμεν εντυπώσεις. Ωραίες εντυπώσεις, εν έναν χαρούμενον πράμαν, εν κάτι διαφορετικό, εν έσιει με ταπέλλες εν έσιει με τίποτε, τζαι έτσι κερτίζουμεν ωραίες εντυπώσεις.
Άμαν λαλείς κερτίζουμεν ποιοι εννοείς, ποιοι εν που κερτίζουν τες εντυπώσεις;
Που όποιον έρκεται τζαμέ. Γεννικά, τούτη η κατάσταση που υποστηρίζει την διαφορετικότητα, ότι μπορούμε να διασκεδάσουμε διαφορετικά, γεννικά, εμείς που είμαστε σε άλλο χώρο ή κόσμο και τα λοιπά. Τζαι πολλά street parade, εν που τζαμέ που ξεκίνησεν το street parade τζαι εξελίχτηκεν, πολλής διαφορετικός κόσμος διάφορων ηλικιών, άλλοι με τες οικογένειες τους τζαμέ τα μωρά τους, εν έσιει κάποιαν ταπέλλα, έναν ταμπλο που να λαλεί εμείς είμαστεν τούτον ή τούτον, κατάλαβες. Που μόνον του έδειχνεν το τι είμαστεν ασπούμεν, τζαι εγίνετουν με πλήρες ευθύνη, ακόμα τζαι κόσμον που εν τον εξέραμεν καν, εμπαίνναν πλήρως εις το θέμαν της αυτοοργάνωσης τζαι να παίξει τον ρόλο του, να βοηθήσει με την κίνηση για να πάει ομαλά η φάση, να κουμαντάρουμε τον κόσμο,
Το κούντημα του άρματος
Εννεν μόνο το κούντημα, εν τζαι ο έλεγχος του κόσμου ασπούμεν, δηλαδή εν πεντακόσια άτομα, θέλουν κάποιον έλεγχο. Πρέπει να βοηθήσεις, να δείξεις ασπούμεν εν να πάμε που ποτζεί, εν να πάμεν που ποδά. Αντί να γίνεται έναν μπάχαλο είσιεν κόσμον που πρώτην φορά τον εθωρούσαμεν τζαι εβοηθούσεν.[ Τζαι εν τζαι τούτος στο τέλος της ημέρας ο σκοπός του DIY, αυτοοργάνωση. Δηλαδή πλήρη ευθύνη, χωρίς νάσιεις κάποιον που πάνω του να σου πει κάτι. Που οτιδίποτε. Είτε εν να μαζεύκει τες εισφορές, είτε εν να κουντά το άρμα, είτε εν να βοηθά τον οποιονδίποτε πυρήνα που οργανώνει την κατάσταση ξέρω γω, για να ελέγχουμεν την κατάσταση, ναν ύπο έλεγχο… ύπο έλεγχο (γελά) κατάλαβες ήνταμπου εννοώ, νάμαστεν ωραίοι, περιποιημένοι.
Τζαι σε τούτον το πράμαν τουλάχιστον σε κάποια street parade, σε τούτον το πράμαν το street parade ήταν πολλά δυνατό. Εν πολλά μοναδικό πράμαν, ειδικά μες την Λευκωσία άμαν γίνεται τούτον το πράμαν. Τζαι για τούτον που σου λαλώ ότι κερδίζουμεν κόσμον τζαι εντυπώσεις. Εγώ αθθυμούμαι τα πρώτα street parade που εκάμναμεν, που εφκαίννασιν οι γειτόνοι στα μπαλκόνια να δουν ήνταμπουν τούτον το πράμαν, εθωρούσασιν μπάχαλο, σαματά, μουσική, ιστορίες, είχαν απορία, εφκαίννασιν πας το μπαλκόνι να δουν ήνταμπον τούτον το πράμαν. Ούλλοι τζαμέ, είτε ξένοι είτε κύπριοι είτε οτιδίποτε άλλον, ήταν ούλλοι με έναν χαμόγελο, εχειροκροτούσαν μας, εσιερετούσαν μας, ελαλούσαν μας μπράβο ρε παιθκιά ασπούμεν, τζαι εν πολλά διαφορετικό με την τελευταία κατάληξη του ήνταμπου εγίνηκεν.
Πε μου για την τελευταία κατάληξη, ήντα μπου άλλαξεν δηλαδή, στην εικόνα του street parade, στον κόσμο που έρκεται;
Ε τέλος της ώρας εκατάληξεν ναν έναν πράμαν… ε πώς να το πω, να το μειώσω; Μειώνω το; Εν ηξέρω, αλλά έγινεν έναν πράμαν που είτε εν μια διέξοδος, εν ακόμα έναν ππάρτι των μιτσιών ας το πούμεν, επειδή ως επί των πλείστων εν μιτσιοί, στο τελευταίο τζαι στο προηγούμενο το Halloween τωρά εν παραπάνω μιτσιοί, ήταν αισθητή η απουσία του κόσμου του πιο μεγάλου είτε τριαντάριδες, είτε σαραντάριδες, είτε οικογενειάρχες.
Μα έννεν λογικό τούτον άμαν εν ππάρτι με χορό τζαι μουσική ασπούμεν;
Ε μπορεί που μιας πλευράς να έχουμε τζαι μεις λάθος πας σε τούτον. Κάτα πόσον έγινε πλήρη αντίληψη του τι εν το street parade, τζαι να κατάληξε για μερικούς απλά ναν ακόμα έναν ππάρτι, που το οποίον εν απλά μια αφορμή που γίνεται τούτον το πράμαν. Μπορεί να έχουμεν τζαι μεις λάθος που την άποψη ότι μπορεί να πρέπει να κάτσουμεν να εξηγήσουμε του καθενού ήντα μπον το street parade; Αν εν τούτον το λάθος μας τότε να το κάμουμεν. Αλλά τέλος της ημέρας πάλε, δηλαδή το πώς εξεκινήσαν τζαι πως εξελίχτηκεν ήταν βασισμένο πας την πλήρη συνειδητοποίηση του καθεμιού που έρκετουν. Άσχετον αν είσιεν μεμονομένα περιστατικά με μιτσιούς που εμεθούσαν ή οτδίποτε τζαι ξέρω γω, κάποιος εν να ξεφύγει τζαι ου το καθ εξής. Αλλά σκοπός σου έννεν να φκεις τζαμέ να μεθύσεις να κάμεις να ράνεις, ο σκοπός εν να κερδίσεις τον κόσμο που εν να σε δει, να κερδίσεις εντυπώσεις. Τωρά να φκαίννουμεν, να τα πίννουμε, να μεθκιούμεν, τζαι να κάμνουμε τούτα ούλλα σκοπό της ζωής μας, επειδή πας την αππομάρα του ποτού ο ένας εν να φκει στην μέση του δρόμου να κάμει χαϊχούι, μπορεί να περάσει αυτοκίνητο μπορεί οτδίποτε, εν τζαι εν ούλλοι που δέχουνται τούτα τα πράματα. Ο άλλος μπορεί να σε δει τζαι να φωνάξει ήνταμπου κάμνεις ρε τζαι να σου πάιξει την πουρού τζαι να σου πει φύε που μες την στράτα. Εν τζαι σημαίνει ότι πρέπει να αντιδράσεις πάνω του, εν τζεν ούλλοι που σκέφτουνται το ίδιο, στες ίδιες συχνότητες, ε πόσον μάλλον άμαν προκαλείς. Δηλαδή μεθκιούν μερικοί αλλά μπορεί ο άλλος να θέλει να πάει στην δουλειά του, μπορεί να του έτυχεν κάτι τζείνην την μέρα, μπορεί, έσιει σσίλια θκυο μπορεί. Ίσια ίσια γιατί να παίζεις την πουρού ασπούμε, εν τζαι τούτα τα πράματα. Αλλά εν λογικό να αντιδράς; Εν να πάεις πάνω του τζαι να του φωνάζεις εν να σου κάμω τζαι εν να σου ράνω ασπούμεν; Περιστατικό που μου έτυχε πας την Μακαρίου ναν θκυο τύποι τζαι να γινεί παρεξήγηση τζαι να βρεθώ τζαμέ να μάχουμαι να χωρίσω καφκάν ασπούμεν. Τούτον το πράμαν εννενει. Εννεν του street parade τούτον το πράμαν. Ο άλλος επειδή ενοχλείται εσού επειδή είσαι μεθυσμένος να του επιβάλλεσε και τα λοιπά. Η μαγκιά εν να τον κερδίσεις με όμορφο τζαι ωραίον τρόπο. Οϊ να βουρούμεν τζαι να χωρίζουμε καφκάες. Εν πάει.
Πε τζαι την κουβέντα που μου λάλες τζείνην την νύχτα, για τα μάυρα τζαι τούτα
Ε φίλε τέλος της ώρας είτε έσιει άσπρους κότσινους τζίτρινους μπλε, στο τελευταίο street parade, αντί να θωρώ χρώμα, θωρώ έναν μαύρον πράμαν. Τωρά τούτον αν εν καλό ή κακό… ε έννεν τζαι ότι το πιο θετικό ασπούμεν. Επειδή γεννικά το street parade ήταν πολύχρωμο πράμαν, ήταν χαρά, έσιει φως, έσιει χρώμα. Τωρά να κατεβαίννουμεν ούλλοι με τα μαύρα, με τες οποιεσδίποτε ιδέες που έσιει ο καθένας μες τον νου του για τούτον το πράμαν, τζαι να φαίνεται ότι εν πορεία ή συλλαλητήριο ή οτιδίποτε άλλον ασπούμεν, έννεν ότι καλλύττερο. Το street parade εν έσιει με σημαίες με τίποτε. Εννοώ σου η μόνη σημαία που εβάλλαμε τζαμέ ήταν η πειρατική ξέρω γω. Τζαι τζαμέ είμαστουν ούλλοι ντυμένοι άλλοσπως, καρναβίστικα, ξέρεις, ή οτιδίποτε. Τωρά να επισκιάζεται μια κατάσταση που μιαν μάζα έτσι έννεν ότι το καλλύττερο. Τωρά θετικό ή αρνητικό, τούτον εγίνηκεν. Ώρες ώρες είμαστεν προκατελειμένη, είτε με τες ιδέες μας, είτε με το έναν είτε με το άλλο, το ότι γίνεται είτε εν street parade ή έναν street party ή αν γίνεται μια διαδήλωση ή το έναν τζαι το άλλον, εν γίνεται να τα κάμουμεν ούλλα ίσα τζαι όμοια. Άλλον το street parade, άλλον η πορεία, άλλον η εκδήλωση, άλλον το street oarty, άλλον η κατάληψη, άλλον το critical mass, το καθέναν να μεν τα συγχέουμε να γίνουνται ούλλα έναν πράμαν, επειδή ο χώρος ο συγκεκριμένος κατακλύεται που την μάζα. Ή να φαίνεται τζείνη η ψιλοαρνητική η στάση που τον υπόλοιπον τον κόσμο, έναν μάτσο πελλοί ασπούμεν. Ίσια ίσια εν με τούτην την τρέλλαν που εκερτίσαμεν κόσμο. Πόσον μάλλον τωρά να τον χάσουμεν επειδή είμαστεν μαύροι, ή κότσινοι, ή οτιδίποτε ασπούμεν.

Εχτός που το ντύσιμο τζαι το ότι μπορεί να φτασάρει ότι εν έναν μπλοκ αναρχικών, εν τζαι η συμπεριφορά διαφορετική;
Ε φίλε έσιει μερικές φορές που η συμπεριφορά εν αρμόζει ασπούμεν. Τζαι γω που ήμουν μιτσής ήμουν αντιδραστικός, τζαι παίξαμε τζαι ξύλο με τους μπάτσους, τζαι διάφορα ξέρω γω. Αλλά το κάθε πράμαν στην ώρα του, ανάλογα με που είσαι τζαι τι κάμνεις , αν σε παίρνει, τζαι αν διεκδικάς κάτι ή οϊ. Τωρά να φκαίννεις σε έναν street parade τζαι να είσαι προκλητικός ας το πούμεν, ή να διάς την αφορμή που την συγκεκριμένη στιγμή που η ίδια η αστυνομία επροηδοποίησεν σε ότι με το παραμικρό εν να κάμουν ηνταμπον να κάμουν, ίσια ίσια που πρέπει νάσαι θκυο φορές προσεχτικός, για να μεν σου πω τζαι θκυο φορές πουτάνα. Επειδή εν τζαμέ που εν να κερτίσεις το στοίχημα. Αφού τζείνοι ποντάρουν πάνω σου ότι εν να αντιδράσεις. Τζαι εν πρέπει να αντιδράσεις. Πρέπει να δεις ηνταμπου εν να κάμεις. Νάσαι πιο διορατικός. Να θωρούμεν τα πράματα πιο μπροστά που την προκατάληψη που μας δέρνει, να κάμνουμε κάτι πιο έξυπνο, ίσια ίσια το street parade εξεκίνησεν που τούτον το πράμαν. Εμπορούσαμεν με τούτον το πράμαν να κινηθούμεν, να κάμουμεν την κατάσταση τζείνη τζαι να μεν μας πει κανένας τίποτε, πόσον μάλλον ασπούμεν μέσω τζείνου του πραμάτους, εντάξει; Εξαιτίας της προκατάληψης μας να το χάσουμε. Ή να γίνεται η οποιαδίποτε κατάσταση τζαι να το χάσουμε. Αφού ποντάρουν πας σε τζείνον το πράμαν, πας σε τζείνην την προκατάληψη τζαι τζείνην την αντιδραστικότητα, αφού εν ν’αρτει να σε κουντήσει για να τον κουντήσεις πίσω. Ε καλλύττερα να μεν κουντήσεις πίσω. Ανάλογα με τον χώρο που είσαι πράττεις ανάλογα. Δηλαδή εννεν ότι άμαν έρτει ο άλλος εν να σιήψω να με γαμήσει ξερωγώ, αλλά ανάλογα με το που είσαι πρέπει να συμπεριφέρεσαι ανάλογα. Τι εν το κάθε πράμαν που κάμνει. Τι εν τούτο. Σε τούτον το πράμαν κινείσαι έτσι. Σε τζείνον κινείσαι άλλοσπως. Τζαι ου το καθεξής.
Έσιει τίποτε άλλον που θέλεις να πεις;
Ε ξέρω γω ρώτα με να σου πω.
Ερώτησα ρε, αν έσιεις τίποτε εσύ που θέλεις να πεις που μόνος σου ασπούμεν. Εντάξει, σκέφτου, εν να το θκιεβάσει κόσμος.
Ε φίλε που μόνος μου ασπούμεν . Εν ότι, άσχετο με την ηλικία του τζαι τούτα, ο καθένας σκέφτεται τζαι πράττει διαφορετικά. Η φάση με τους μιτσιούς, να μεν φταίμεν μόνον τους μιτσιούς, ότι επειδή εν οι μιτσιοί τζαι έχουν τζείνην την πελλάρα ότι αμαυρώνουν τα πάντα. Ίσια ίσια εν τζείνη η τρέλλα τους που το κρατά, ούλλη τζείνη η ενέργεια ασπούμεν, αλλά εξαρτάτε που εν να διοχετευτεί, εκατάλαβες. Μπορούν να γινούν πολλά καλλύττερα πράματα, παρά την φάση της αντίδρασης. Να αντιδράσεις αλλά με σωστό τρόπο τζαμέ που πρέπει τζαμέ που σε παίρνει, νάσαι ευέλιχτος τζαι νάσαι έξυπνος. Αφού ξέρεις το ότι ο άλλος εν νάρτει να σε καταστείλει. Τι κάμνεις εσύ τζαμέ; Ποντάρει πάνω σου ότι εν να αντιδράσεις. Εσύ διάς του το χαρτί που θέλει; Ίσια ίσια εν τζαμέ που πρέπει να παίξεις άλλον χαρτί. Η κουβέντα ούλλη ένει ότι ανάλογα το τι κάμνεις πρέπει να πράττεις τζαι να σκέφτεσαι αναλόγως. Μια κουβέντα που υποτίθεται ότι έχουμεν εμείς σαν χώρος , υποτίθεται είμαστεν πιο αννοιχτόμυαλοι, έχουμεν φρέσκες ιδέες, σαν χώρος υποτίθεται έχουμεν να πούμεν τούτον το πράμαν, οι διαφορετικοί, σκεφτούμαστεν διαφορετικά, αντιλαμβαννόμαστεν κάποιες καταστάσεις διαφορετικά που τον υπόλοιπον κόσμο, τζαι τούτον εν το όπλον μας ας το πούμεν. Εντάξει τούτον το όπλον πρέπει να το χρησιμοποιούμεν σωστά. Έχουμεν μιαν ωραία ιδέα, σκεφτούμαστεν διαφορετικά, οϊ να είμαστε προκαταλημένοι. Αλλά μπορούμεν να κάμουμεν πολλά πράματα. Τζαι ισχύει η κουβέντα ότι είμαστεν πάντα στην αντίδραση αλλά ποττέ στην δράση. Τούτον. Το πρόσωπον του καθεμιου αν όντως θέλει να κάμει πράματα, θέλει να προχωρήσει, αν θέλει να προσφέρει οτδιίποτε. Τζαι εν τζ’εν ανάγκη νάμαστεν ούλλοι ίδιοι τζαι να πρέπει να συμφωνούμεν σε κάθε πράμαν. Μπορεί ο καθένας ναν διαφορετικός που τον άλλο. Αλλά στο τέλος της ημέρας ήνταμπου έχουμεν κοινο; Τι μας ενώνει; Πως μπορούμε να πράξουμε σε μιαν κοινή γραμμή, μιαν συλλογικότητα για να παν τα πράματα πάρακατω; Εννεν ανάγκη να γίνουμεν μια μάζα τζαι να συμφωνούμεν ούλλοι, ή έναν κόμμα ή έναν κίνημα ξέρω γω. Δηλαδή ο καθένας ζει με την ατομικότητα του τζαι μπορεί να προσφέρει διαφορετικά. Τούτον με την ατομικότητα πρέπει να διαχωρίζεται τζαι που την ομαδοποίηση ή που οποιανδίποτε άλλη κατάσταση που θέλεις να οργανώσεις πράματα. Μπορείς να ανήκεις ή να προσφέρεις σε μιαν ομάδα, σαν κοινό, να προσφέρεις στα κοινά, αλλά έννεν ανάγκη να συμφωνούμε σε ούλλα. Τζαι άμαν κάμνουμεν εποικοδομητικό διάλογο κερτίζουν ούλλοι.
Εν καλά τούτα που λαλείς αλλά φκαίννεις λλίον που το θέμαν έθελα να μιλήσουμεν μόνον για το street parade
Ε εντάξει, σχετικά τζαι με το θέμαν. Για να πάμεν τζαμέ. Απλώς έθελα να δείξω ότι έναν που τα πράματα του street parade, εν η αυτοοργάνωση. Το DIY. Τούτον το πράμαν για να υπάρξει εν το θέμαν το πώς θωρεί τζαι ο καθένας τα πράματα. Δηλαδή ασπούμεν εν έναν πράμαν, έναν ππάρτι που παω τζαι έσιει 5 πελλούς τζαι βουρούσιν; Ή πάω τζαι θωρώ ήνταμπου παίζει τζαι αντιλαμβάννουμαι ότι μπορεί να χρειαστούν κάποιαν βοήθεια; Μπορεί να σταματήσεις εσύ για 1 λεπτό την κυκλοφορία. Έννεν ανάγκη να το κάμνεις συνέχεια. Εν θέμαν αντίληψης. Απλόν παράδειγμα. Ή μπορεί ασπούμεν το άρμα να πρέπει να στηθεί να γινεί ωραίο. Τι μπορώ να κάμω εγώ να βοηθήσω; Έσιει κάποιαν οργάνωση να φέρνεις πράματα, πιο παλιά εδανειστήκαμεν την αποθήκη που τον Ταλιώτη για να ετοιμάσουμεν το άρμα. Έσιει αννοιχτόν κάλεσμα στον οποιονδίποτε νάρτει να βοηθήσει, είμαστεν τζαμέ. Έσιει τόσα παιθκιά που ασπούμεν ασχολούνται με το graffiti, είτε με τες χειροτεχνίες, πιάννουν τα σιέρκα τους, έχουν μιαν καλλιτεχνική φλέβα ας το πούμεν, τζαι προσφέρουν. Το συγκεκριμένο ήταν το καρναβαλίστικο που είσιεν σαν θέμαν τους ιθαγενείς, που το γεμώσαμεν καλάμια, κτλ. Τζείνον το συγκεκριμένο street parade ήταν που τα πιο ωράια για μένα. Επειδή που το πούποτε, τζαμέ που ήμαστουν έναν θκυο άτομα, τζαι αρκέψαμεν σιγά σιγα, ο καθένας όποιος έθελεν. Χωρίς να γινεί συγκεκριμένη πρόσκληση, απλά είπαμεν είμαστεν δαμέ, αν θέλετε κοπιάστε. Εν είσιεν συγκεκριμένη πρόσκληση έλα εσύ τζ’εσύ τζ’εσύ. Τζαι ο καθένας που μόνος του ήρτεν τζαμέ τζαι ότι έθελεν έκαμνεν. Να βάφουμε τα καλάμια. Να κάμουν μιαν φοβερή μάσκα. Να κάμουμεν κόκκαλα. Τζαι έγινεν έναν που τα πιο ωραία άρματα. Επειδή εν αννοιχτό. Κάποιος άμαν είσιεν μιαν ώρα ελεύθερη έρκετουν για τζείνην την ώρα.
Τωρά εν πιο λλίοι που ασχολούνται;
Τωρά διάφοροι μπορεί να μεν έχουμεν τόσον χρόνο. Αλλά εν τζαι τζαμέ που θέλω να καταλήξω με την αυτοοργάνωση. Ο καθένας μας κάμνει τούτα τα πράματα στον ελεύθερο του χρόνο ανάλογα με πόσον έσιει τζαι πόσον μπορεί. Εντάξει; Άμαν ο άλλος θέλει να συμμετάσχει έννεν ανάγκη νάμει εγώ ή εσύ ή οποιοσδίποτε άλλος που εν fixed μες την οργάνωση, άμαν απουσιάζει κάποιος πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος να πει κοπέλλια εγώ εν να κάμω τούτον το πράμαν. Εν γίνεται να συμμετέχουν πάντα οι συνηθείς ύποπτοι τζαι να τα λαλούμε. Μπορεί να μεν είχα χρόνο τωρά να ασχοληθώ με την διακόσμηση του άρματος. Δηλαδή εν πρέπει να διακοσμηθεί το άρμα; Επειδή εν είμαι εγώ τζαμέ σημαίνει εν θα γινεί; Εν να μείνει έτσι;
Ε τζαι τελευταίο πράμαν που θέλω να πω, εγίνηκεν ήντα μπου εγίνηκεν. Πάντως η σημαία του street parade έλειπεν. Αν και όσον το πρόσεξεν κανένας.
Ναι γιατί έτσι; Μα εν τη εκλέψαν; Οξά;
Εν εκλάπηκεν αφού εν μες το buffer zone. Πάντως που το άρμαν απουσίαζεν. Που εν τζαι σήμαν κατατεθέν για τζείνον το άρμα.
Εν καλά που λαλείς. Άτε κανεί μας νομίζω τζαι εν κάμποσα.2 σχόλια:

Μάγος είπε...

κάποια σχετικά κείμενα

http://www.islandanarchy.com/t2901-winter-street-parade-2011-nicosia-cyprus

http://rojanegra.blogspot.com/2011/11/halloween-street-parade-2910.html

http://falies.com/2011/12/25/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-winter-street-parade-2011/

http://m4trix87.wordpress.com/2011/12/25/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AD%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/

Μάγος είπε...

http://osr55.wordpress.com/2011/12/29/%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF/